Tyvärr blev det inga valpar denna gång

Obi’wan du clan des étoiles noires
(Bilder och filmer nedan)

Far: Endrix des Fonds de Gueule (Ring 3)
Mor:Jenna de la tanière des Adhemars (Ring 1)

HD A
DM Fri (0/0)
SDCA2 Fri (0/0)
Dna tillgänglig

http://www.clandesetoilesnoires.com/

Stamtavla

Jepax Mira
(Bilder och filmer nedan)

Far: IGPIII Brindle Aslan
Mor: IPOII, BSLIII, LD STARTKLASS Mac Khalahann's Imprezzive
Född: 2018-03-27
HD: A
ED: Ua (0)
Rygg: Ua
DM Fri (0/0)
SDCA 1&2 Fri (0/0)

MH : ja
Utställning: VG 
IGP: godkänt BH/VT, StPr1 91 p

Aktuell parning!
Jepax Mira x Obi’Wan du clan des étoiles noires

Jepax Mira

Mira är en högtempererad, stabil, miljöstark och social tik. Lättsam att ha med sig överallt i vardagen och ett krutpaket i träning! 
Mira har en stor kamplust och ett fint matintresse. Hon är lättlärd och lyhörd samtidigt som hon är otroligt belastningsbar och aldrig ger upp, oavsett typ av arbete, även om det tar emot. Bra nerver gör att även om hon är en högtempererad hund i träningen, är hon samtidigt väldigt balanserad och sorterar fint mellan olika retningar. Hennes självsäkerhet och trygghet gör att hon utan problem vistas och jobbar i utmanande miljöer.
Mira tränas emot IGP där hon visar ett mycket fint spårarbete med hög motivation, intensitet och koncentration. I lydnad är hon lyhörd och samarbetsvillig med snabba utföranden och bra gripanden. I skyddsarbetet visar hon verkligen vilken stark hund hon är med utmärkta bett, snabba och kraftfulla angrepp, mycket god belastningsbarhet, rejäl attityd i bevakningarna, fina driftväxlingar och bra sorteringsförmåga.
Utställd med VG, MH, Godkänt BH-prov. StPr1 91 p. 
RTG: HD A,  ED 0, Rygg UA. DM: Fri (0/0). Mira kommer ur en kull där samtliga syskon är fria på leder. Samtliga syskon är också utmärkta arbetshundar som tränas i IGP.

Klipp på Mira
Skyddsarbete: https://youtu.be/eok-BFsESyw
Lydnad: https://youtu.be/oxEU7bK_rgs
Spår: https://youtu.be/cNIQcwbJ5qc
 

Obi’wan du clan des étoiles noires

Den hane vi har valt till Mira har verkligen det lilla extra när det kommer till arbetsegenskaper. Han besitter en mycket stor kamplust, mod, engagemang och uthållighet, samtidigt som han är balanserad och samarbetsvillig. Han arbetar “in private security/intervention/smoke detection” i Frankrike. Det innebär att han tillsammans med sin förare har uppdrag att vakta personer (ex artister, eller andra som behöver skyddas från hot), värdefulla objekt/utrustningar, eller har i uppdrag att upprätthålla ordning vid exempelvis festivaler.
Som på många andra platser jobbar hundarna i munkorg och munkorgsstötar är det första alternativet för att avvärja hot. Om hotbilden trappas upp kan munkorgen tas av.
Obi’wan jobbar också med att stå i ingången vid fotbollsarrangemang för att identifiera folk som försöker ta med sig rökframkallande produkter in på stadion, ett jobb som kräver en socialt trygg hund med förmåga att fokusera på att söka trots att mycket händer runt omkring.Han deltar även i många seminarier och uppvisningar och har nyligen även deltagit i inspelningen av en Fransk TV-serie (vilket endast är möjligt för en mycket stabil hund).
På fritiden förbereds han för start i French Ring vilket innebär att han måste agera på ett annorlunda sätt i relation till figuranten jämfört med när han tränas för tjänst. Obi’wan har inga problem att sortera väl och agera adekvat utifrån vilken situation han befinner sig i. Han har utfört CSAU med resultat Utmärkt. (CSAU = Certificat de Sociabilit et dAptitude IUtilisation, ett test som i synnerhet bedömer socialiteten hos hunden och är obligatoriskt innan start i French Ring). Som familjehund är han kelig, lekfull och relativt lugn inomhus.
Obi’wan är en rejäl och kraftfull hane på 34 kg. HD A, DM Fri (0/0), SDCA2 Fri (0/0), Dna tillgänglig. Flertalet av hans egna syskon används till tjänst och valparna från hans två egna kullar (ännu unga) är i huvudsak sålda till tjänst eller skyddsarbete i någon form. Linjerna bakom Obi’wan är kända och väl utvärderade linjer med individer som presterar bra inom både sport och tjänst. 

Ett filmmontage på Obi’wan med klipp från olika grenar: https://youtu.be/rT6dujUUZIw
Obi'wan till vardags: https://youtu.be/VHFAOoKAS58

Vi förväntar oss ..
att denna kombination kommer ge driftstarka hundar som verkligen kan leverera i arbete, samtidigt som de har bra sorteringsförmåga och en fin samarbetsvilja. 
Denna kull lämpar sig i första hand till dig som söker tjänstehund, vill träna någon av skyddsgrenarna eller satsar på högre nivå i bruks.
Vid dräktighet kommer kullen födas i mitten av Januari med leverans i mitten av Mars
Hör gärna av dig på FB eller mejl om du är intresserad.
PS. Vi har fått många intresseanmälningar i olika kanaler och vi har lovat att återkoppla till många. Om vi glömmer att höra av oss till någon så är det bara att ni hör av er igen.
/ Jenny och Patrik

nordbergsht@gmail.com

Jenny 070-6568270
Patrik 070-3269562