Om oss

Vi som driver kenneln heter Jenny & Partik Nordberg. Vi håller till utanför Östersund där vi bor tillsammans med våra 2 små barn och våra hundar. Jenny är veterinär till yrket och har en hundbakgrund inom lydnad och bruks, medan Patrik har mångårig erfarenhet som skyddfigurant (IGP och svenskskydd). 

Genom åren har vårt gemensamma intresse för hundar, hundträning och mentalitet utvecklats till att även inbegripa ett intresse för avel. 2018 kunde vi äntligen starta vår uppfödning av Holländsk Herdehund tack vare att vi fick låna in den fina tiken Mac Khalahann's Imprezzive från Kennel Canine For Use. Det är vi för alltid tacksamma för! Därefter fick vi möjlighet att köpa Brindle Athena från Kennel Brindle och det är vi också väldigt glada för. Båda tikarna är individer som har det lilla extra enligt oss. 

Vårt mål är att föda upp sociala, friska och starka hundar med goda arbetsegenskaper lämpliga för tjänst och sport. Hundar som har en väldigt hög arbetslust och förmåga, stor kamplust, bra bett, fina driftsväxlingar och samtidigt riktigt bra nerver. 

Då vi är angelägna om att utvärdera vårt avelsarbete ordentligt så vill vi att våra valpköpare Gör MH samt HD/ED-röntgen mellan 12 och 18 månader. Som uppfödare ställer vi alltid upp med råd och tips oavsett det gäller veterinärmedicinska frågor, träning eller vardagslydnad. 

Vi är inte så väldigt aktiva på sociala medier eftersom det inte riktigt är vår grej, men det betyder inte att det är stiltje på hundfronten. Ring eller skriv gärna till oss så är vi desto mer pratsamma:) 

Vi tror och hoppas att vår kennel, tillsammans med andra duktiga uppfödare, ska kunna bidra med några riktigt bra hundar. I vår värdegrund ingår att vara respektfulla mot andra inom sporten/aveln och undvika skitsnack, vilket vi hoppas ska bidra till ett positivt klimat för både valpköpare, andra uppfödare och holländarentusiaster i allmänhet. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om vårt avelsarbete.
 

Jenny & Phoebe
Jenny & Phoebe
Patrik & Modus
Patrik & Modus

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för frågor!

nordbergsht@gmail.com

Jenny 070-6568270
Patrik 070-3269562